Trafik Kazalarından Doğan Tazminat Hakları | Avukat Burak Evci

Avukat Burak Evci olarak trafik kazalarından doğan tazminat hakları hakkında merak ettiğiniz soruları cevaplandırdık sitemizden öğrenim sağlayabilirsiniz.

Trafik Kazalarından Doğan Tazminat Hakları
Trafik Kazalarından Doğan Tazminat Hakları hakkında merak ettiğiniz soruları sizler için cevaplandırdık.
Trafik Kazalarından Doğan Tazminat Hakları

TRAFİK KAZALARINDAN DOĞAN TAZMİNAT HAKLARI

Dünyada ve ülkemizde her yıl trafik kazalarından onbinlerce insanımız yaşamını yitirmekte yine bir o kadar insanımız da sakat kalmaktadır.

 

Trafik kazalarının önüne geçilmesi için sürücülerin iyi bir eğitimden geçirilmesi, bilinçlendirilmesi ve teknik arızaların giderilmesi için bir dizi önlemlerin alınması gerekmektedir.

 

Ayrıca trafik kazalarında meydana gelen ölüm ve sakatlanmalarda verilen cezalar caydırıcı olmalıdır. Maalesef trafik kazası neticesinde kusurlu olan sürücülerin ölüme veya sakatlanmaya yol açmalarına rağmen az bir ceza ile kurtulduklarına ve bu cezaların da çoğu zaman ertelendiğine veya para cezasına çevrildiğine üzülerek şahit olmaktayız.

 

Her ne kadar bu konularda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde birçok ceza davasında suçluların Bilinçli Taksirden veya Olası Kasttan dolayı hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlasak da bize ulaşan bir çok mağdurlar, mağduriyetlerine sebep olan şahısların elini kolunu sallayarak dolaştıklarını çok az ceza aldıklarını bize iletmektedirler.  

 

Trafik kazalarında vefat edenlerin yakınları ve sakat kalan şahısların Trafik Sigortasından tazminat alma hakları bulunmaktadır.

 

Bu tazminat oranları ölen şahısların gelirlerine, yaşlarına, geride kalan destekten yoksun kalan şahısların bilgilerine vs. faktörlere göre farklılık göstermektedir.

 

Yine trafik kazası neticesinde sakat kalan şahısların hak kazanacakları tazminat oranları da, maluliyet oranına, gelir durumuna, yaşına vs. faktörlere göre farklılık göstermektedir.

 

Hak kazanılacak olan tazminat oranı hesap uzmanı-aktüerler tarafından hesaplanması gereken ve uzun hesaplamalar neticesinde ortaya çıkan bir rakam olacaktır. Bu nedenle tahmini olarak, ezbere söylenen rakamlara itibar edilmemelidir.

 

Ayrıca birçok mağdur uzman bir avukatın yardımı olmadan yapılan müracaatlarda az bir rakama razı olmak zorunda kalmaktadır. Sigorta firmalarınca ödenen bedelin eksik olması halinde de eksik ödenen miktar dava ile talep edilebilmektedir.

 

Sigorta Hukuku ve Trafik Kazasından doğan tazminat davaları, uzmanlık isteyen, birçok ayrıntısı ve püf noktası olan konunun uzmanı avukatlarca profesyonel bir çalışma ortaya konularak takip edilmesi gereken idari başvurular ve davalardır.

 

Av.Burak EVCİ

Meslek ilkelerimiz : Bu site, Avukatlık Mesleği Etiğine, Meslek İlke ve Kurallarına uymayı kutsal bir ödev saymaktadır.
Adalet : Görevimizi yaparken; Kimseye, ne müvekkile, ne hakime hele ne iktidara tabiyiz.